Region
autor: Dominik Siatrak | 19.06.2017

Sandomierz: Serowy festiwal po raz siódmy

Sandomierz: Serowy festiwal po raz siódmy
Już po raz siódmy serowarzy z Polski oraz Europy a także producenci mleka i przetworów mlecznych przyjechali do Sandomierza na festiwal 'Czas dobrego sera”. Na stoiskach ustawionych na rynku starego miasta można było spróbować a także kupić sery dojrzewające i świeże, pleśniowe, twarogi, oscypki, wyroby z mleka krowiego i koziego. Teresa i Piotr Łukasik ze Strzałkowa ze swoimi produktami na festiwal przyjechali po raz piąty :
Zadowolenia z tegorocznej edycji festiwalu nie kryje jego organizator szef Sloow Food Polska Jacek Szklarek:
Oprócz stoisk z serami, odwiedzający festiwal mogli także wziąć udział w laboratoriach smaku, czyli warsztatach poświęconych m.in. łączeniu różnego rodzaju serów z różnymi produktami kulinarnymi. Wydarzeniu towarzyszył również konkurs na Najlepszy Polski Ser Grand Prix 2017.
Copyright © 2013 Radio Leliwa
Created by EFEKT Biuro Promocji i Reklamy